Veelgestelde vragen over Portacool mobiele luchtkoelers.


Waar worden Portacool mobiele luchtkoelers voor gebruikt?

Portacool mobiele luchtkoelers zijn er voor tal van toepassingen. Een aantal voorbeelden waar luchtkoelers worden ingezet zijn:

Industriehallen, loodsen, terrassen, werktenten, stallen, kantoren, tuinen, garages, bedrijfshallen, werkplaatsen, festivals, feesttenten, landbouw, automotive en in de tuinbouw.


Wat is het verschil tussen een vernevelingssysteem en een verdampingskoeler?

Vernevelingsinstallaties sproeien een waternevel in de lucht die terecht komt op personen, voorwerpen, materialen vloeren, etc. De Portacool verdampingskoelers doen dit niet en gebruiken het verdampingsproces om koelere lucht te produceren.


Moet ik de mobiele luchtkoeler zelf nog monteren?

Nee, de Portacool mobiele adiabatsiche koelers zijn bij het uit de doos halen direct klaar voor gebruik. Er hoeft enkel stroom en water aangesloten te worden.


Ik heb mijn Portacool unit net voor de eerste keer gebruikt, hoe kan het dat hij een geur verspreid?

Een nieuwe Portacool draagbare adiabatische koeler heeft een korte inwerkperiode nodig en kan hierbij een geur verspreiden. De pads, gelegen in de achterkant van uw koeler, zijn nog nooit nat geweest. Het hars in de pads zal een geur afgeven in de eerste twee weken. Gebruik de verdampingskoeler daarom ook in de eerste twee weken uitsluitend in een open ruimte totdat de geur weg trekt. Als de verdampingskoeler niet nieuw is kunnen algen of bacteriën voor nare geurtjes zorgen. Raadpleeg uw handleiding, hierin staat precies uitgelegd hoe de koeler onderhouden dient te worden.


Zijn Portacool luchtkoelers ook beschikbaar in Duitsland?

Ja, Portacool is ook beschikbaar in Duitsland. Koop of huur uw Portacool Luftkühler bij DuraVert Deutschland.


Waar kan ik reserve onderdelen kopen?

Reserve onderdelen voor Portacool luchtkoelers kunnen naast de machines ook bij ons besteld worden. U kunt dit doen door contact op te nemen via het contactformulier of door ons te bellen via: +31 (0)88 033 19 00.


Wat is de beste omgeving waarin een Portacool luchtkoeler optimaal presteert?

Voor optimale prestaties van een Portacool luchtkoeler moet de temperatuur boven de 23 graden Celsius zijn met een relatieve luchtvochtigheid onder de 75%. Toch zal een Portacool verdampingskoeler de temperatuur verlagen in vrijwel elke omgeving.


Hoe maak ik mijn mobiele Portacool verdampingskoeier klaar voor opslag?

Giet de adiabatische koelers leeg, droog de koelpads en plaats de unit, het liefst afgedekt, op een koele en droge plaats. Voor meer informatie over opslag kunt u contact op te nemen met DuraVert via het contactformulier of door ons te bellen via: +31 (0)88 033 19 00.


Als ik ijs toevoeg aan de opvangbak, ontstaat er dan een betere koeling?

De ventilator kan damp afkomstig van het ijswater verspreiden maar dit vergroot de verdamping niet en daarom zal dit niet leiden tot een significant betere koeling.


Er komt geen koude lucht uit de Portacool koeler, wat moet ik nu doen?

Controleer als eerste of de waterbron en elektriciteit correct zijn aangesloten en werken. Als dit correct is controleer dan de achterkant van de verdampingskoeler om te zien of de pads vochtig zijn en stel waar nodig de watercirculatie bij. De pads dienen vochtig te zijn voordat de ventilator ingeschakeld wordt. Ten derde dient u te zorgen dat er zich voldoende water in de opvangbak bevindt. Mocht het probleem daarna nog niet verholpen zijn, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door ons te bellen via: +31 (0)88 033 19 00.


Hoelang gaat een volle opvangbak mee?

Als een koeler niet is aangesloten op een directe waterbron zal het water verdampen binnen twee tot tien operationele uren. Dit is afhankelijk van de watercapaciteit en omgevingscondities. De verdampingsratio is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. De fabrikant raadt aan de opvangbak op een continue watervoorziening aan te sluiten. De meeste units beschikken over een interne vlotterklep om de watertoevoer naar de opvangbak te reguleren.


Hoe vaak moeten de koelpads vervangen worden?

Afhankelijk van de kwaliteit van het onderhoud en de frequentie van het gebruik gaan de pads tot vijf jaar mee. Dit is echter anders voor elk type koeler, voor gedetailleerde informatie over het vervangen van uw pads kunt u ons bereiken via het contactformulier of per telefoon: +31 (0)88 033 19 00.


Moet ik de ventilatiemotor oliën?

Nee dit is niet nodig, de motorlagers zijn afgesloten en kunnen niet geolied worden.


Waar vind ik het model- en serienummer op de koeler?

Aan de buitenkant van elke Portacool adiabatische koeler is een metalen plaatje met een wit label bevestigd. Modelnummers beginnen met de letters “PAC” en serienummers zijn allemaal cijfers.


Zijn er verder nog voordelen bij het aanschaffen van een Portacool luchtkoeler?

Ja, bij het aanschaffen van een Portacool luchtkoeler zijn er subsidiemogelijkheden.


Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen?

Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met DuraVert via het contactformulier of door ons te bellen via: +31 (0)88 033 19 00.