DuraVert biedt met de verhuur van mobiele Portacool spotkoelers de ideale oplossing voor het ecologisch, effectief en economisch koelen van evenementen, feesttenten, industriehallen en loodsen. Een Portacool spotkoeler kan door de gehele Benelux en Duitsland gehuurd worden.

Door de mobiliteit en het “plug-and-play” principe (slechts aan te sluiten op water en elektriciteit) kan een Portacool adiabatische luchtkoeler op dé plaatsen worden ingezet waar de koeling het meest gewenst is. Verder is er geen installatie nodig, na het aansluiten van water en elektriciteit is de spotkoeler direct te gebruiken. Door de koeling op basis van verdamping zijn deze units bij uitstek geschikt voor het koelen van grote, open ruimtes zoals evenementen en industriehallen. Een oplossing waar voorheen ineffectieve en dure koelingen gebruikt werden, kunnen nu economische, effectieve en ecologische koelingen ingezet worden.

Naast het gebruik voor het koelen van evenementen en industriehallen worden Portacool mobiele adiabatische koelers ook veelvuldig ingezet voor het koelen van bijvoorbeeld loodsen, terrassen, werktenten, stallen, kantoren, tuinen, garages, werkplaatsen, landbouw, automotive en in de tuinbouw. De inzetbaarheid van Portacool mobiele spotkoelers is divers, alle plaatsen waar voldoende ventilatie aanwezig is en waar een hitteprobleem is kan een adiabatische luchtkoeler van Portacool ingezet worden.

DuraVert richt zich met de verhuur van mobiele spotkoelers op de Portacool 36” High Performance. Hiervoor is gekozen omdat deze koeling mobiel en vrijwel overal inzetbaar is. De Portacool 36” is geschikt voor oppervlaktes tot 240 m². Hij is energiezuinig in gebruik en de gebruikskosten zijn slechts een fractie van een normaal aircosysteem.