Direct Contact? +31 (0)88 033 19 00 / info@duravert.com
DuraVert Officieel Portacool Luchtkoelers Agent
DuraVert is dé agent van Portacool Luchtkoelers in de Benelux en Duitsland.

Mobiele koeling: welke moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar mobiele koeling, wil je vanzelfsprekend voor de beste gaan die er is. Maar wat is nu de beste mobiele koeling? Een goed koelingssyteem is in ieder geval milieuvriendelijk, energiezuinig en functioneert goed. Dan komt een mobiele adiabatische koeling in aanmerking. Deze luchtverkoeler koelt de lucht door water te verdampen. Dit is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier voor het koelen van een (grote) ruimte. Voor het verdampen van het water wordt er energie uit de lucht onttrokken. Dit heeft als gevolg dat de lucht afkoelt. Er wordt meestal wel gebruik gemaakt van elektriciteit. Dit is namelijk nodig om de ventilator en de pomp te laten werken. Er zijn tegenwoordig een heel aantal verschillende soorten (adiabatische) koelingssystemen te koop. Wij begrijpen dat het daardoor moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Want welke mobiele koeling is nu het meest geschikt voor jouw situatie? Wij vertellen je er graag meer over zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Hoe werkt adiabatische mobiele koeling?

Voor we verder gaan welke mobiele koeling het meest geschikt is voor welke ruimte, leggen we je graag uit hóe de energiezuinige adiabatische koeler nu precies werkt. Dit is goed om te weten alvorens je een keuze gaat maken. Adiabatische koelingssystemen zijn duurzaam en daarmee milieubewust. Dit komt doordat deze koelt door lucht en water te verdampen. Warme droge lucht wordt door een ventilator aangezogen langs een koelmembraan. De watertank en waterpomp zorgen er vervolgens voor dat het koelmembraan vochtig wordt gehouden. Het vocht op het koelmembraan absorbeert de warmte uit de lucht. Deze koele lucht wordt tot slot uit de airco geblazen met als resultaat een koelere ruimte. De mobiele koeling van Portacool zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben een zeer goede reputatie en koelen uitstekend. Maar er zijn meerdere versies van de Portacool. Al deze versies zijn geschikt voor bepaalde ruimtes. Want iedere koeler werkt onder zijn eigen omstandigheid het beste. Wij leggen je uit welke mobiele koeling je het beste kunt kiezen voor welke ruimte en geven je meer informatie over de werking van onze mobiele airco’s.

Wat is een goede mobiele koeler?

Zoals eerder gezegd zijn er verschillende soorten goede mobiele koelers, zeker van Portacool. Een voorbeeld van een goede adiabatische koeler is de Portacool Classic 48. Deze heeft de eerder genoemde verkoelingsmethode door middel van waterdamp. Deze serie van Portacool is een goede mobiele koeler, milieubewust én duurzaam. De luchtkoeler is uitermate geschikt op het moment dat bijvoorbeeld de ruimte van werknemers moet worden gekoeld. Zo kunnen zij productief blijven werken in een koele omgeving. Denk hierbij aan stallen, op terrassen of in industriehallen. Wanneer je een mobiele koeling wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit in m², zo kun je er eenvoudig achter komen welke het meest geschikt is voor jouw ruimte. De kosten van een mobiele koeling zijn hier ook afhankelijk van. Dus het eerste wat je moet doen bij je keuze, is kijken hoe groot de ruimte is die je wilt koelen.

Wat is de beste mobiele adiabatische koeler?

Wat dus de beste mobiele adiabatische koeler is verschilt per situatie. Desondanks heb je wel mobiele koeling die enorm krachtig is en dus beter koelen. Een voorbeeld hiervan is de Portacool Hurricane 370. Dit is de koeler met de meest krachtige variabele snelheid die te verkrijgen is. Deze koeler is dus mobiel zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Verder heeft het een koelcapaciteit van 580 m² en is daarmee ideaal wanneer je een adiabatische koeler zoekt voor een magazijn, distributiecentrum, bouwplaats of buitenevenement. Hoe groter de koelcapaciteit in m², des te meer een mobiele koeling kan koelen. Een hogere koelcapaciteit betekent wel dat de kosten waarschijnlijk hoger zullen zijn. Heb je vragen over welke koelcapaciteit jij nodig zult hebben? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een professional. Dus aarzel niet als iets niet helemaal duidelijk is. Wij helpen je graag verder bij je keuze voor de beste mobiele koeling voor jouw situatie.

De beste mobiele koeling zonder elektriciteit

Ben je op zoek naar een mobiele koeling die geen gebruik maakt van elektriciteit? Dat kan! Kies dan voor een koelsysteem die werkt op perslucht. Zo’n koelsysteem, bijvoorbeeld de Portacool Air Driven series, is de beste adiabatische koeler voor op plekken waar geen elektriciteit is. Vooral in de industrie wordt gekozen voor deze adiabatische koeler.

Conclusie

Iedere situatie is anders en daarmee ook de keuze voor de beste mobiele koeling. Het is belangrijk dat je kijkt naar de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Maar ook de koelingsmethode en de koelingscapaciteit spelen een rol. Wij hopen dat we je op weg hebben kunnen helpen bij je keuze voor mobiele koeling. Heb je nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!