Direct Contact? +31 (0)88 033 19 00 / info@duravert.com
DuraVert Officieel Portacool Luchtkoelers Agent
DuraVert is dé agent van Portacool Luchtkoelers in de Benelux en Duitsland.

Hoe werkt een mobiele airco en hoe werken onze mobiele koelers?

Zoekt u nog een fijne luchtkoeler en bent u aan het twijfelen tussen een mobiele airco of een adiabatische mobiele luchtkoeler? Dan is het goed om de belangrijkste verschillen tussen deze twee koelers te kennen. Want hoe werkt een mobiele airco nu eigenlijk precies en hoe werken onze mobiele adiabatische koelers? Daar gaan we in deze blog antwoord op geven, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen over welk soort koeler u gaat aanschaffen. Lees dus snel verder!

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco koelt de lucht in de ruimte met behulp van koelmiddel en een warmtepomp. De mobiele airco zuigt als het ware lucht van buiten op. Vervolgens zorgt de koelvloeistof ervoor dat de warmte uit de lucht wordt onttrokken. De koele lucht die overblijft, wordt vervolgens de ruimte ingeblazen. De warme lucht die niet meer nodig is wordt via een afvoerslang naar buiten geleid. Airco’s werken dus met een koudemiddel. Het nadeel hiervan is dat er veel CO-2 uitstoot vrijkomt tijdens het gebruik van een mobiele airco.

Hoe werkt een adiabatische luchtkoeler (van DuraVert Portacool)?

Een adiabatische luchtkoeling van Portacool koelt lucht middels verdamping van water. Deze manier van koeling wordt ook wel verdampingskoeling genoemd. De warme, droge lucht wordt aangezogen door een ventilator via een gepatenteerd Kuul® koelmembraan. De watertank en de waterpomp die zijn ingebouwd in de koeler zorgen ervoor dat dit koelmembraan de hele tijd vochtig blijft. Het vocht van het koelmembraan verdampt, waarna het membraan de warmte uit de lucht adsorbeert. Hierdoor gaat de temperatuur van de lucht omlaag. De koele lucht wordt vervolgens aan de andere kant van de luchtkoeler uitgeblazen.

Luchtkoelers – duurzaam en goedkoop

Luchtkoelers werken dus zonder koudemiddel en worden gezien als een zeer duurzame manier van koelen. Onze koelers zijn zelfs zo duurzaam dat ze op de energielijst staan. Dat betekent dat als u als ondernemer een luchtkoeler bij ons koopt, u in aanmerking komt voor de Energie-investeringsaftrek. De overheid wil duurzame technieken zoals deze namelijk stimuleren. Alleen al hierom is het een goed idee om een adiabatische luchtkoeler aan te schaffen. Onze Portacool koelers kunnen worden gebruikt voor veel verschillende ruimtes, bijvoorbeeld in grote werkruimtes, in sportscholen, in de industrie, in stallen en nog vele andere ruimtes. De Portacool mobiele luchtkoelers zijn bovendien niet alleen de meest duurzame oplossing voor het koelen van lucht, maar ook de meest goedkope manier voor het koelen van lucht. Tot slot is uit onderzoek gebleken dat een aangename temperatuur op de werkvloer leidt tot een hogere productiviteit en daardoor ook een hogere winst. Neem dus snel een kijkje op onze website en vindt een mobiele koeler die aansluit op uw wensen.

DuraVert Portacool

Heeft u nog vragen over de verschillen tussen mobiele airco’s en adiabatische luchtkoelers? Of heeft u nog specifieke vragen over een van onze producten? Neem dan contact op met DuraVert Portacool. Wij kunnen u advies geven over alle soort apparaten waarmee u ruimtes kunt verkoelen of verwarmen. Bij DuraVert hebben we dan ook een uitgebreid assortiment aan mobiele koelers. Naast de adiabatische luchtkoelers hebben wij bijvoorbeeld ook de terraskoeler, jetstream 250, mobiele koeling en industriële koeler in ons aanbod. Dankzij dit uitgebreide aanbod en onze jarenlange ervaring, kennis en expertise worden wij gezien als dé distributeur van luchtkoelers in Nederland, Duitsland en België. Neem dus snel een kijkje in ons aanbod op de website.