Adiabatische koeling

Bent u op zoek naar een effectieve en milieuvriendelijke manier om een grote ruimte te koelen? Dan is een van onze adiabatische luchtkoelers wellicht dé oplossing! Deze fijne koelers zijn te kopen bij DuraVert. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van koeling met adiabatische koelermotor.

HOE WERKT ADIABATISCH KOELEN?

Een adiabatische luchtkoeling van Portacool koelt de nabije lucht door verdamping van water. Daarom wordt het ook wel een verdampingskoeling genoemd. Warme droge lucht wordt door een ventilator aangezogen langs een gepatenteerd Kuul® koelmembraan. De ingebouwde waterpomp en watertank zorgen ervoor dat het koelmembraan van de adiabatische koeler voortdurend vochtig blijft. De energie die nodig is voor het verdampen van het water op het koelmembraan onttrekt de warmte aan de lucht, waardoor de temperatuur van de lucht naar beneden gaat. Met andere woorden: Het vocht op het koelmembraan verdampt en het membraan adsorbeert de warmte uit de lucht. Vervolgens wordt de koele lucht aan de andere zijde de luchtkoeler uitgeblazen.

Neem contact op

luchtkoeler

ADIABATISCH KOELEN

Onze adiabatische luchtkoelers zijn spotkoelers die zeer geschikt zijn om grote werkplekken en productieruimtes te koelen. En dat is niet alleen voordelig voor de werknemers die er werken, maar ook voor u als werkgever! Uit onderzoek blijkt namelijk dat een aangename werktemperatuur resulteert in een hogere productiviteit en dus ook een hogere winst. In Europa leveren wij diverse modellen met verschillende koelcapaciteiten uit de Jetstream-serie, Hurricane en Classic die adiabatisch koelen. In onderstaande animatie ziet u de verschillen in luchtstroom van de Jetstream 230Jetstream 240Jetstream 250Jetstream 260 en de Jetstream 270. Aangezien er wielen onder de industriële adiabatische luchtkoeler gemonteerd zijn, zijn de koelers zeer mobiel. Voor iedere industriehal en werkplaats hebben wij wel een geschikte Portacool industriële koeler, die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld sportscholen en grote tenten. Neem een kijkje op onze website en vind de ideale adiabatische industriële luchtkoeler voor uw situatie.

stralingskoelte
adiabatische koeling

MOBIELE ADIABATISCHE KOELING KOPEN OF HUREN

Wanneer u een specialist zoekt in verkoop, verhuur, transport, onderhoud en reparatie van Portacool adiabatische luchtkoeling, dan bent u bij DuraVert aan het juiste adres. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat, verkoopt en verhuurt DuraVert enkel adiabatische luchtkoelers van het merk Portacool. Bij het kopen of huren van de juiste luchtkoeler zijn tal van factoren van belang – ontdek hier alvast tips bij het kiezen van een goede koeler. Bij DuraVert krijgt u een advies op maat, in een persoonlijk onderhoud, per telefoon of mail. Een offerte aanvragen of een bezoek plannen kan gemakkelijk via onze website. Onze adiabatische luchtkoelers staan op de energielijst, dat betekent dat er subsidiemogelijkheden zijn voor verschillende modellen. Bij uw subsidieaanvraag krijgt u van DuraVert een ondersteuning van A tot Z. Neem contact op voor meer informatie via +31 (0)88 033 19 00 of info@duravert.com.

Bekijk onze catalogus

ONDERDELEN VOOR DE PORTACOOL ADIABATISCHE KOELERS

Ook voor losse onderdelen van de adiabatische koelers kunt u bij DuraVert terecht. Van accessoires, tot pompen en motoren. DuraVert heeft voor alle verschillende Portacool series en modellen onderdelen. Mocht u vragen hebben over onderdelen voor adiabatische koelers, neem dan contact met ons op.

luchtkoeler kopen

INDUSTRIËLE ADIABATISCHE LUCHTKOELERS

Onze adiabatische luchtkoelers zijn mobiel en hebben een hoge koelcapaciteit (de Jetstream 270 tot 523m2 per koeler). Door de mobiliteit en het grote bereik zijn onze mobiele luchtkoelers ideaal voor productiebedrijven en grote werkplaatsen. In tegenstelling tot een mobiele airco, is ventilatie vereist. In het meest gunstige geval blijven ramen, deuren en zelfs rolpoorten open.

DuraVert adiabatische koelers

portacool catalogus

DuraVert is dé importeur van Portacool luchtkoelers vanaf het eerste moment.
Anno 2020 is DuraVert officieel agent en distributeur van Portacool koelers in de gehele Benelux en Duitsland, en gespecialiseerd in het verkopen, verhuren, transporteren, onderhouden en repareren van Portacool koelers.  DuraVert staat voor een totaalpakket met een flexibele en persoonlijke benadering. Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar en wij begeleiden u graag met uw subsidieaanvraag. Neem contact met ons op voor een advies op maat en de beschikbaarheid van onze Portacool koelers bij u in de buurt!

Dus als u op zoek bent naar een verplaatsbare, milieuvriendelijke, effectieve en goedkope oplossing voor uw hitteprobleem, dan zijn de adiabatische koelingen van DuraVert dé oplossing!

Waarom DuraVert?

  • DuraVert is dé distributeur van Portacool in Nederland, België en Duitsland.
  • DuraVert heeft Portacool adiabatische industriële luchtkoelers, onderdelen en accessoires direct uit voorraad leverbaar.
  • DuraVert werkt uitsluitend met de beste kwaliteitsproducten en A-merken.
  • DuraVert heeft jarenlange ervaring in verkoop, verhuur, transport, onderhoud en reparatie van adiabatische luchtkoelers.
  • DuraVert heeft een eigen service en storingsdienst, 24/7 bereikbaar.
  • DuraVert is dé importeur van Portacool, met de beste en scherpste prijs-kwaliteit verhouding.
  • DuraVert werkt met één contactpersoon voor al uw vragen.
  • DuraVert is een flexibele onderneming die de wensen van de klant vooropstelt.
think green
kuul logo
usa made