Direct Contact? +31 (0)88 033 19 00 / info@duravert.com
DuraVert Officieel Portacool Luchtkoelers Agent
DuraVert is dé agent van Portacool Luchtkoelers in de Benelux en Duitsland.

Luchtbehandelingskast: zo werkt het

Een luchtbehandelingskast wordt gebruikt om een ruimte te ventileren. De lucht die door deze installatie gaat wordt gezuiverd door een filter. Hierdoor wordt de ruimte niet alleen geventileerd, maar is de lucht ook nog eens schoon. Maar hoe zit het nu precies met de werking van een luchtbehandelingskast? Wij vertellen er graag alles over in deze blog.

Luchtbehandelingskast werking

De werking van een luchtbehandelingskast gaat als volgt. Er wordt verse lucht aangevoerd en de vervuilde binnen lucht wordt afgevoerd. Zoals de naam al doet vermoeden, tijdens het transport van de lucht wordt het gezuiverd door een filter en vervolgens “behandeld”. Hierdoor wordt een dergelijke kast vaak geplaatst in een technische ruimte of bijvoorbeeld op het dak. Een voordeel van een luchtbehandelingskast is dat deze meestal beschikken over een warmtewisselaar. Deze wisselaar maakt het mogelijk dat de warmte van de vervuilde binnen lucht kan worden teruggewonnen. Vervolgens kan deze worden afgegeven aan de verse toevoerlucht. Tevens is het ook mogelijk om met een luchtbehandelingskast de lucht te koelen.

Luchtbehandelingskast met warmtepomp

Zoals gezegd beschikken de meeste luchtbehandelingskasten over een warmtewisselaar, waardoor warmte wordt teruggewonnen. Hierdoor is het, in sommige gevallen, mogelijk om er een warmtepomp op aan te sluiten. Een luchtbehandelingskast met warmtepomp kan eenvoudig én financieel aantrekkelijk zijn. De ruimte kan namelijk op een duurzame manier worden verwarmd, dit scheelt weer in de jaarlijkse energiekosten.

Principeschema luchtbehandelingskast

Het principeschema van een luchtbehandelingskast bestaat uit verschillende elementen. Om het niet allemaal té technisch te maken, is het goed om te weten dat het apparaat een vooraf bepaald schema kent. Door dit, soms complexe, principeschema van een luchtbehandelingskast is het aan te raden om een professional in te schakelen bij de installatie. Houd er bij de aanschaf rekening mee dat er veel verschil zit in kwaliteit. Een lagere luchtbehandelingskast prijs wil niet altijd zeggen dat het een betere aankoop is. Het apparaat zou heel wat jaren mee moeten gaan, dus kies voor een kast van kwaliteit. Lees ook altijd de reviews of schakel waar nodig een professional in voor advies op maat.

Service van Duravert

Er zijn ook verschillende andere manieren om een ruimte te verkoelen of verwarmen. Welke luchtkoeler het beste past, is geheel afhankelijk van de eigenschappen van een ruimte. Zo heeft een terras dat verwarmd moet worden een geheel andere aanpak nodig dan een grote fabriekshal die zowel verkoeld als verwarmd moet kunnen worden. Bij Duravert weten we hier alles van, daarom hebben wij een uitgebreid assortiment aan diverse luchtkoelers. Neem bijvoorbeeld onze mobiele airco, terraskoeler, jetstream 250 of één van de andere series of industriële koeler.

Meer weten over onze producten? De ervaren professionals van Duravert-Portacool helpen graag. Wij zijn niet voor niets dé distributeur van Portacool luchtkoelers en adiabatische koelingen in Nederland, Duitsland en België. Door onze jarenlange ervaring, kennis en expertise zijn wij de geschikte partij voor de aanschaf van luchtkoelers en adiabatische koelingen.